Riemastuttava koko perheen musikaali TIPPUKIVITAPAUS

Ensi-ilta 30.1.2021
Käsikirjoitus Laura Ruohonen
Musiikki Anna-Mari Kähärä
Ohjaus Johanna Sorjonen
Näytelmän oikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy
Kuvaoriginaali kirjasta Tippukivitapaus Erika Kallasmaa, kuvankäsittely Sami Karttunen.

Vauhdikkaassa tarinassa Pikku Kakkosen Yökyöpelit-sarjasta tuttu Mahtimummeli Päätäi Väätäinen saa ensimmäisen agenttitehtävänsä Agenttinero Narulta. Papupurkista seikkailemaan lähtenyt rohkea pikkupapu Seija Soija ja hänen uusi ystävänsä ujo Hujoppi yrittävät löytää maailman parhaan piilopaikan. Matkan varrella he törmäävät mitä mielikuvituksellisimpiin otuksiin ja jännittävimpiin paikkoihin. Päätyen lopulta maan uumeniin tippukiviluoliin, jossa tosi ystävyys punnitaan.

Tippukivitapaus on iloa kupliva kertomus ystävyydestä, rohkeudesta, maailman ylikuormittumisesta sekä nähdyksi ja hyväksytyksi tulemisen tärkeydestä. Sen kieli on rikasta ja lapsen mielikuvitusta ruokkivaa.

Tippukivitapaus on Laura Ruohosen samannimiseen runoteokseen ja Anna-Mari Kähärän musiikkiin perustuva lastenmusikaali. Se jatkaa palkittujen Yökyöpelit ja Allakka pullakka -lastenkirjojen ja tv-sarjan kielellistä ilottelua. Teos palkittiin vuoden 2017 parhaana näytelmätekstinä, ja musiikin levytys voitti vuoden 2018 parhaan lastenlevyn palkinnon.

Savonlinnan Teatteriin musikaalin ohjaa Johanna Sorjonen. Musiikin sovituksen tekee kapellimestari Teemu Takanen ja koreografina toimii näyttelijä Aino Mankonen. Lavastuksesta ja puvustuksesta vastaa teatterin uusi skenografi Jonna Kuittinen.

Esitystä suositellaan yli 5-vuotiaille.

Savonlinnan Teatteri etsii kummiluokkaa Tippukivitapaus lastenmusikaaliin

Savonlinna Teatteri etsii kummiluokkaa näytäntökaudelle 2020-21. Kummiluokaksi voivat hakea kaikki Savonlinnan alakoulujen kolmannet luokat. Hakuaika päättyy torstaina 5.11., ja teatteri tekee valinnan marraskuussa.

Katso lisää »

Esityksen kesto

arvioitu kesto n. 2 h (sis. väliajan)

Lippujen hinnat

Liput tulevat myyntiin myöhemmin!

Tässä esityksessä

Maija Yrjölä
Näyttelijä
Pekka Johansson
Näyttelijä
Linda Taskinen
Näyttelijä
Mikko Leinonen
Näyttelijä
Anneli Mahlamäki
Näyttelijä
Matti Ruuska
Näyttelijä
Johanna Sorjonen
Ohjaus
Teemu Takanen
Kapellimestari
Aino Mankonen
Koreografia
Jonna Kuittinen
Lavastus- ja pukusuunnittelu
Mari Lehtiö
Pukusuunnittelu
Jarmo Kaartinen
Äänisuunnittelu
Joonas Väkeväinen
Valosuunnittelu