Tärkeä tiedote

Remontin vuoksi Kauppatorin myyntipalvelupiste
JÄÄ KESÄTAUOLLE 30.5.2024 ALKAEN.

Hyvää ja aurinkoista kesää - avaamme jälleen elokuussa!

 

 

 

Savonlinnan Teatteri etsii kummiluokkaa Tippukivitapaus lastenmusikaaliin

Savonlinna Teatteri etsii kummiluokkaa näytäntökaudelle 2020-21. Kummiluokaksi voivat hakea kaikki Savonlinnan alakoulujen kolmannet luokat. Hakuaika päättyy torstaina 5.11., ja teatteri tekee valinnan marraskuussa.

Valittava kummiluokka pääsee seuraamaan tammikuun 30. päivä ensi-iltansa saavan Tippukivitapaus lastenmusikaalin valmistumista aina harjoituksista valmiiseen esitykseen saakka. Kauden aikana kummiluokalla on mahdollisuus päästä työskentelemään työpajoissa eri teatterialan ammattilaisten johdolla. Koko kauden tuotoksista esim. piirustuksista, askarteluista, pienoismalleista kootaan näyttely Savonlinnan kaupunginkirjaston lastenosastolle helmikuuksi. Toiminnan tarkempi sisältö räätälöidään yhdessä valitun luokan kanssa.

Kummiluokalta odotetaan sitoutumista ja itsenäistä työskentelyä opettajan johdolla koululla esim. näytelmän teemoja voidaan integroida osaksi muuta opetusta.

HAKUOHJEET

Kummiluokaksi haluavan luokan tulee tehdä oma video Tippukivitapaus-musikaalin kappaleeseen ”Jos on hanskat”. Toteutustapa on vapaa. Nauhan tahtiin voi räpätä, rokata, tanssia, stepata, laulaa, soittaa omia soittimia, näytellä yms. Tallenteen voi tehdä niillä välineillä, joita koululla on käytettävissä esim. kännykkäkameralla tehty video käy mainiosti!

Videon lisäksi luokan tulee tehdä hakukirje, jossa käy ilmi, miksi se haluaa kummiluokaksi ja mikä teatterissa kiinnostaa kaikkein eniten.

Olemme lähettäneet Savonlinnan alueen kouluille hakukirjeen, josta löydätte taustanauhan sekä nuotit. Tarvittaessa voit pyytää ne myös Teemu Takaselta (teemu.takanen@gmail.com).

Pyydämme myös opettajia etukäteen selvittämään lupa-asiat oppilaiden vanhemmilta hakuvideon sekä mahdollisien valokuvien käyttämiseen Savonlinnan Teatterin markkinointikanavissa. Teatterilla on tarkoitus koostaa hakuvideoiden parhaista pätkistä yhteinen musiikkivideo, jota näytetään kaikissa Savonlinnan Teatterin markkinointikanavissa.

Valinnassa painotetaan kekseliäisyyttä, lasten omaa panosta, luovuutta, innokkuutta ja yhteistyön voimaa. Kaikki videon lähettäneet luokat saavat palkkioksi yhden teemallisen työpajan.

Kummiluokkatoiminta on valitulle luokalle maksutonta. Koulu vastaa kuitenkin itse mahdollisista kuljetuskustannuksista teatterille.

Hakemukset lähetetään seuraavaan osoitteeseen: johanna.lahtinen@savonlinnanteatteri.fi

Hakemukseen tulee liittää osoitelinkki nettisivulle, josta videon voi katsoa ja ladata. (esim. YouTube)
HUOM! Kannattaa tutustua myös Laura Ruohosen alkuperäiseen lorukirjaan Tippukivitapaus, jota voi lainata Savonlinnan Kaupunginkirjastosta. Tippukivitapaus lastenlevy on kuunneltavissa Spotify-suoratoistopalvelussa

Tiedustelut

Toimistosihteeri
Johanna Lahtinen
p. 044 510 3449
johanna.lahtinen@savonlinnanteatteri.fi

Kapellimestari
Teemu Takanen
p. 050 910 7684
teemu.takanen@gmail.com

TIPPUKIVITAPAUS LASTENMUSIKAALI

Lähde yhdessä pikkuruisen Seija Soijan ja ujon Hujopin kanssa vauhdikkaaseen seikkailuun etsimään maailman parasta piilopaikkaa. Pelottoman Seijan Soijan matkassa kavutaan viemärikujalta ylös korkealle vuoren huipulle ja syöksytään alas maanalaisiin tippukiviluoliin, piiloudutaan Agenttimummelia ja pelastetaan matohirviö Karmu Gurmeen orjuuttamat toukat. Seikkailun melskeessä tosi ystävyys punnitaan.

Tippukivitapaus on iloa kupliva kertomus ystävyydestä, rohkeudesta, maailman ylikuormittumisesta sekä nähdyksi ja hyväksytyksi tulemisen tärkeydestä. Sen kieli on rikasta ja lapsen mielikuvitusta ruokkivaa.

Tippukivitapaus on Laura Ruohosen samannimiseen runoteokseen ja Anna-Mari Kähärän musiikkiin perustuva lastenmusikaali. Se jatkaa palkittujen Yökyöpelit ja Allakka pullakka -lastenkirjojen ja tv-sarjan kielellistä ilottelua. Teos palkittiin vuoden 2017 parhaana näytelmätekstinä, ja musiikin levytys voitti vuoden 2018 parhaan lastenlevyn palkinnon.

Savonlinnan Teatteriin musikaalin ohjaa Johanna Sorjonen. Musiikin sovituksesta vastaa kapellimestari Teemu Takanen ja koreografina toimii näyttelijä Aino Mankonen. Lavastuksen on suunnitellut Jonna Kuittinen, joka vastaa yhdessä Mari Lehtiön kanssa puvustuksen suunnittelusta.

ENSI-ILTA 30.1.2021 klo 13
Savonlinnan Teatteri, Kylpylaitoksentie 4

Esityskausi jatkuu aina toukokuun 19. päivään saakka. Kevään esitysten aikataulun lähetämme lokakuun loppuun mennessä.