Teatterikuraattorimme järjestää ryhmille tilauksesta erilaisia toiminnallisia ja draamallisia työpajoja eri teemoista. Työpajat voi järjestää joko ryhmän omissa tiloissa tai tarpeen mukaan teatterilla.  

TARVETTA TYÖPAJALLE?

Jos sinulla itselläsi on aihe tai teema, jota haluaisit käsitellä ryhmäsi kanssa draamallisen työpajan avulla, ota ihmeessä yhteyttä teatterikuraattoriimme. Räätälöimme työpajoja myös toiveiden ja tarpeiden mukaan.  

HEITÄ HATUSTA

Heitä hatusta- työpajassa tutustutaan improvisaatioon. Tuolla vierasperäisellä sanalla on usein hieman outo kaiku, mutta todellisuudessa kaikki ihmiset osaavat improvisoida - ja tekevätkin sitä joka päivä! Ihmisten keskinäinen vuorovaikutus on jatkuvaa improvisaatiota, impulssien antamista ja vastaanottamista. Tuskin kukaan kirjoittaa aamulla itselleen vuorosanoja koulu- tai työpäivää varten. Teatteri-improvisaation pohjalla on täysin samat vuorovaikutuksen ilmiöt ja säännöt, kuin missä tahansa arkielämän kohtaamisessa ja keskustelussa. Ainoa erottava tekijä on fiktio, leikki.

Teatteri-improvisaatio on hieno tapa hioa vaikkapa työporukan vuorovaikutusta ja yhteispeliä ja se voi avata uusia näkökulmia keskinäiseen viestintään. Mutta ennen kaikkea se on aivan älyttömän hauskaa touhua.

Heitä hatusta- työpaja kestää tunnista kolmeen tuntiin. Mitään ennakkotietoa tai kokemusta ei tarvitse teatterin tekemisestä olla. Työpajaa varten ei tarvita myöskään mitään rekvisiittaa tai muuta välineistöä, vain tila missä toimia. Työpaja voidaan järjestää myös teatterilla.  

TUTKIMUSMATKAILIJA

Tutkimusmatkailija- työpajassa tehdään kuvitteellinen tutkimusmatka omalle kotipaikkakunnalle. Tarkoitus on erilaisten toiminnallisten tehtävien avulla nähdä oma kotiseutu hetken aikaa ikään kuin ulkopuolisen silmin. Osallistujat luovat yhdessä muun muassa kuvitteellisen paikkakunnallaan asuvan henkilön, jonka elämää työpajassa tutkitaan.

Tähän muun muassa paikallisidentiteettejä tutkivaan työpajaan mahtuu kerralla noin “luokallinen” ihmisiä, se soveltuu kaikenikäisille yläasteikäisistä ylöspäin ja se kestää 2-3 tuntia.  

LEIKITÄÄN TEATTERIA!

Teatterikuraattorin vetämässä Leikitään teatteria! - työpajassa teatterin tekoon tutustutaan toiminnallisesti. Tunnista puoleentoista kestävässä työpajassa osallistujat tekevät yhdessä ja esittävät toisilleen ikioman teatteriesityksen. Samalla tulee tutuksi teatterissa työskentelevien ihmisten toimenkuvat, heidän arki ja itse näytelmän matka ideasta esitykseksi.

Oletko aina halunnut tietää miltä tuntuu olla teatterinjohtaja? Tässä työpajassa se onnistuu!